tirsdag 8. april 2008

Kaffe er bra for deg!

Vil du unngå å ende opp med diabetes 2, kan det lønne seg å drikke kaffe. I bøtter og spann.

Det meste som smaker godt er visstnok usunt, men når det gjelder kaffe ser det ut til at moralistene bare kan dra til seg pekefingeren.

Amerikanske forskere har nemlig funnet ut at et solid kaffeinntak over lang tid faktisk ser ut til å beskytte mot diabetes 2.

Forskerne er ikke helt sikre på hva kaffen egentlig driver med inne i kroppen, men de vet at koffein kan få både blodsukkernivået og energiomsetningen til å øke. Dessuten er både vanlig og koffeinfri kaffe stappfull av antioksidanter. To av stoffene er klorogensyre og magnesium, som kan gjøre celler mer følsomme overfor insulin.

Kanskje det er disse som reduserer risikoen for diabetes? spekulerer forskerne, som for øvrig er litt tilbakeholdne med å anbefale hemningsløs bælming av kaffe.

Så det beste rådet til verdens kaffejunkier må vel kanskje være å se til å peise ned på latten før den blir usunn igjen.

6 kommentarer:

Jonas Rasch sa...

Ja, men da er det bare å hive innpå med kaffe da!

Mathias Aavik sa...

Det stemmer. Vi i Bodøs Café- & Uteliv anbefaler alle minst 1 kopp om dagen.

Anonym sa...

Bra dere forteller oss at kaffe ikke er skadelig og det bare er å bøtte innpå.

Mathias Aavik sa...

Ja som sagt, det er sunt med minst en kopp om dagen.

Simen Haugvik sa...

Leveregelen "alt med måte" pleier som regel å passe ganske bra angående slike ting, og det mener jeg så absolutt den gjør også her!

Anonym sa...

Jeg drikker en liter eller så - det går bra, det også...